tisdag, december 26

När verkligheten visar musklerna

Kvällen igår bjöd på stor underhållning. Vad är väl en bal på slottet? Efter att ha brölat och nästan trillat in genom svängdörrarna till köket och sen dunkat ner sina ölflaskor på bordet där vi sitter inleder de armbrytningen.

Och jag kunde inte känt mig mer hemma.

Och efter att ha fått en alkoholstinkande puss på först den ena kinden och sen den andra när jag försökte undkomma den första är harmonin på topp vid vårt bord.

6 kommentarer:

Lill-Krizan sa...

Vad är det med jul och armbrytning egentligen? Har alltid fått stryk av pappa, men i år blev det tronskifte! Det är en cool sport.

Johannes sa...

Luktar svett lång väg!

Chriss sa...

Babe, julen e slut. Fort som fasen gick det.. Kom hem och sup in det nya året med mig nu *flinar* Pöss

S sa...

Krizan - Det kändes inte särskilt coolt just där och då. Och jag har inget svar på din första fråga. Tyvärr.

J - Det gjorde faktiskt inte det. Det var över relativt fort.

Ch - Det går alltid för fort. Ska bli askul med nyår och skumpa!! Saknar ju dig, kexet.

eff sa...

Få känner till de närmast helt okända passager som berör just Kristi födelse och anknytningen till armbrytning (brukade finnas mellan vad som nu är Lukas 2:14 och 2:15).

När Gabriel meddelat herdarna att Jesus fötts och glädje utbrutit ("Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt.") vidtog just en armbrytningstävling.

Kort och gott kan väl sägas att en av herdarna visade sig vara omänskligt stark, slog Gabriel varpå han i en okaraktäristisk ilska (han vad ju ärkeängel, vilket fordrar ett visst lugn) omvandlade herden till ett näbbdjur, innan han flögo tillbaka upp i himmelen. (Det var så det kom att existera. Till och med Darwin kliade sig i huvudet över näbbdjurets konstiga uppenbarelse, det sägs att han höll på att förkasta hela sin teori på grund av den kopplingen mellan dessa okända bibelpassager och det konstiga australiensiska djuret.)

S sa...

Hahaha! Underbart.

Visste du att näbbdjuret är mitt all time-favoritdjur? Jag är fortfarande barnsligt förtjust och har en hemlig dröm om att få se (och helst hålla...well) ett någon gång.

Och nu vet jag att Gud alltså hade ett finger med i spelet, trots att jag är en fan av Darwin.

 
Where The Heck Are You?