tisdag, september 11

I´m doing good.

Det där nya livet. Arbetslivet. Som ni (de flesta) haft i flera år. Men som jag inte riktigt hanterar så snyggt som jag önskar. Att gå upp klockan 6.30. Ta en kort löprunda. Hem och duscha. Äta gröt, ägg, rågmackor. Dricka ett glas juice. Ta på sig kläderna som valdes ut kvällen innan (och som självklart är strukna). Fixa frisyr på två minuter. Sen gå ut genom dörren. Rask promenad till jobbet i klar hög luft.

Reality check.

Snoozar. Snoozar. Snoozar. Fuck. Inser att jag snooozat i 27 minuter. Klockan är 07.27. Iiiiih. Halkar ur sängen. In i badrummet. Vad ska jag ha på mig, vaaaaaad, VAAAAAAD? Mobilens alarm ringer igen för att jag glömt stänga av snoozen. Har jag tur har jag shampoo i håret när jag plaskar ut och stänger av den. Tittar mig i spegeln och fattar inte att jag kan stå utan att luta mig när det känns som jag borde sova i tusen år för att bli utvilad. FRAGGELFRILLA. Hårfön. Plattång. Gröt i mikron. Vad ska jag ha på mig? Förhandlingsdag. Dräkten. Skrynklig. Gröten kokar över. Hinner inte stryka. Hoppas ingen ser att byxorna är skrynkliga. Hey baberiba vilken underbar dag det kommer bli tänker jag när jag slår tån i blomkrukan på hallgolvet. Argh. Klockan är 08.00. Inser att jag måste gå om fem minuter. Mascara och gröt. Blinkar (säkert på grund av sömnbrist!) och ser plötsligt ut som en panda. Yippi. Drar på mig jacka och öppnar dörren. Monsunregn. Och på St Eriksbron vänder sig paraplyet till en trattkantarell och regnet träffar mig rakt i pannan. Ridå.

10 kommentarer:

C sa...

Tack snälla för att det första inte stämde. Jag tror att de flesta önskar att man var sådär duktig och klarade av motion, matlagning och att dessutom se sådär otrolig ut när man lämnar hemmet på morgonen.

Själv måste jag ha väckarklockan låååångt från sängen om jag ska kunna vakna överhuvudtaget, eftersom jag annars vaknar med mobilen avstängd en timme efter att jag borde ha gått upp. Och DÅ blir det pannickchen. Som nu. Och ändå anser jag mig ha tid att läsa bloggar. Jag är en sjuk människa! Bussen om 20 minuter, annars får eleverna sätta sen ankomst på fröken...

Anonym sa...

"Gröten kokar över. Hinner inte stryka den." Dagens bästa! Haha ;)

Jag hatar mornar. De borde inte få finnas.. Mycket mycket bättre att vakna på förmiddagen istället..

A. sa...

regel 1. Snooza är bra för mänskligheten.

Bara att anpassa sig. Morgnar är inte vad de var när man studerade. :-(

Felicitas sa...

Hahahahaha! Det där var ju bara ett underbart inlägg!! =D

Min morgon består av en snooze, en färdigpackad väska (ALDRIG strykta kläder eller kläder som behöver strykas, jag har inte strykt ett enda plagg på flera år!), framlagda träningskläder, ute i bilen på 7 minuter, buss, träning på tom mage, frukost a la proteindryck (ingen tid för lyxfrukost på vardagsmornar - det är sånt helgerna är till för!), dusch, snabbmejk och inget trix med håret alls (vid dåliga dagar får det bli en tofs eller något annat 10-sekundersfix).

Med tiden gör man det bara, jag loooovar! ;) Hela hemligheten ligger i det där med att förbereda kvällen före. Annars kan jag stå och vela/välja kläder i 40 minuter och DET vill man inte kl 05:25!..

S sa...

äpplet - Jag blir überlycklig när jag läser att du också har lite ofullständiga morgonrutiner. Jag borde seriöst ha en sån veckarklocka som Kalle Anka har i tecknat på julafton. Som drar in täcket och flappar det på mina fötter.

Finns det inte väckarklockor som spelar något som gör att man känner att det blir en bra dag?

ylwa - Hahaha! Ungefär på den nivån är det. Att jag lägger jeansen i kylen, kokar hårsprayen och stryker en rostmacka.

a - Men är det så bra? Just där just då, men tio minuter senare är det ju inte bra.

felicitas - Jag hoppas att du har rätt. Det kan ju inte bli sämre. Fattar inte hur jag ska klara november när jag inte klarar september. ;)

Anonym sa...

Microgröt är livsfarligt... Gör inte som jag gjorde och tappa skålen i golvet så att du får gröt i hela köket...

Bara för att man jobbar i flera år så kan jag lova att det inte betyder att mornarna inte ser ut rätt exakt som dina, hehe

S sa...

jojjo - Haha! Än har jag inte tappat, men det är en tidsfråga. I know it.

Morgnarna måste bli bättre. Gissar att det först innebär att mina kvällsrutiner måste bli bättre.

Maria sa...

Jag hann gulpa minst ett par gånger under det första stycket. Vad är detta för brud liksom. Men så var du helt normal. Lättad.

Jag har två väckarklockor plus radio. Snoozar typ trekvart varje gång ändå. Vidriga Vardag.

Kanske gå med här?

S sa...

maria - Om det är någon man ska jämföra sig med på morgonen om man känner att ens morgonrutiner är skit så är det nog jag. Vad man än gör, så gör jag det...bätt...värre.

Snooze är inte bra. Jag måste hitta en lösning. Min idé är en snäll väckarklocka. Som får mig på så bra humör att jag glömmer att jag hatar att gå upp.

Maria sa...

Japp, snälla klockor är bra. Mysiga låtar och trevliga röster. Men tricket är också att byta ut dem. Ofta. Annars blir de där mysiga låtarna ens HATlåtar. Och inte förstöra bra musik inte. Det är rentav syndigt.

 
Where The Heck Are You?