torsdag, juli 19

Jag har faktiskt slängt jättemånga par.

Jag städar ur mina garderober i Casa del Päron. Och fyller säckar som jag ska ge bort till secondhandaffären eller proppa ner i klädinsamlingen. Oanvända klänningar, såna som jag sparat för att jag säkert kommer använda dem någon gång. Det har jag inte gjort. Så nu viker jag ihop och släpper ner i säcken och hoppas att någon annan ska tycka om och använda dem. Sen är det dags för den del av min skosamling som jag har här. Sålla och släng. Gråblå adidassneakers. Som jag hade på mig dagen efter midsommarafton på Öland 1999. Sentimentalitet och känslosmet. Släpper dem i säcken. Ett par blå nikesneakers. Kan inte kasta. Knuffar in dem under fåtöljen. Svarta boxarskor, nästan oanvända. Knuff knuff. Slänger ett par bruna moccastövlar, ett par grå finskor, ett par svarta stövlar, ett par kängor, ett par tråkiga lågskor, ett par getagrip och ett par plastsandaler i insamlingssäcken istället. De gula Doc Martens-kängorna hamnar bredvid fåtöljen och de gröna Doc Martens-kängorna på samma ställe. Lyfter ner skolådorna som står ovanpå garderoben. Mina studentskor. Ett par blå Doc Martens. Ett par svarta med platå. Ett par gamla Clarks. Två par flipflop från Rio. Inser att enda lösningen är att jag skaffar ännu ett skoställ.

11 kommentarer:

eff sa...

Sandra Marcos...

S sa...

Hon hade 3000 par. Jag har inte en procent av det. Än så länge är det lugnt.

Björnen sa...

Men du skulle bra gärna vilja ha så många?

Funderar på om det kan finnas en marknad för en skohumidor, dvs ett klimatkontrollerat rum för skor. Skall jag uppfinna ett sådant?

Anonym sa...

Att slänga skor är som att.. som att.. Jag kommer inte på något passande! Kanske för att jag så sällan slänger just skor så jag inte vet hur det känns. Slängde några skor innan jag flyttade hit men det har jag förträngt.. Jag är grymt impad att du slängde nååågra par iaf! ;)

My Adventures sa...

:) kopte ocksa ett till sko stall i helgen. Har gett bort/slangt en hel hog, men.. kan inte/vill inte gora mig av med mer.
aven skor man inte anvant, knappt kom ihag att man hade, dom har minnen.. Kan inte.. vill inte.

S sa...

björnen - haha! Du är så generös med dina uppfinningar. Jag vill hellre ha molndammsugaren. Please?

ylwa - Jag är ganska nöjd själv. Antar att de blå Doc Martensen måste åka, tillsammans med ett par vita sandaletter. Hittade två par kängor jag bara måste spara.

Inser att jag som vanligt kommer få problem när jag ska packa till Spanien när det gäller skorna. Hur många behöver man?

carina - Välkommen! Känns skönt att veta att det inte bara är jag som hanterar läget genom att köpa ännu ett skoställ. =)

eff sa...

Snart når du 1%, då är 2% nästa mål. You can do it!

Anonym sa...

Man behöver minst fyra par så man har lite att välja på! ;)

S sa...

eff - Haha! Ett mål värt att sträva mot. Återkommer när jag har uppnått 60 par.(Hoppas nästan att jag inte har det redan och nu har jag ju skänkt bort en massa..)

ylwa - Eller hur. Man behöver ju ett par flipflop. Ett par gåutsandaler. Ett par sneakers. Ett par ballerinas?

Anonym sa...

Precis! Eventuellt behöver man två gåutsandaler. De tar ju inte så mycket plats.. ;)

S sa...

ylwa - Jag kunde inte sagt det bättre själv!!

 
Where The Heck Are You?