söndag, juni 24

Katla-eld och Gummiboll-Jello.

Långbord och vimplar och blombuketter och välkomstvin och sommarklänningar. Så inledde vi midsommarafton 2007. Med sillunch där chilisnapsen introducerades. The horror. Det kändes som att inhalera cayennepeppar. Först sveda i gommen, sen bränn i halsen, sen Katlaeld i bröstet. En kille swichade i sig hela sin och blev knallröd och tårögd och gav oss andra en insikt i hur man inte borde hantera den eldfarliga vätskan. Därefter många gräsliga sånger som allt mer övergick till den danska snabbvarianten: Ikke nu, men NU! Efter maten var det kubbdags och kubbtävlingen avlöpte med de vanliga psykningarna och glirigarna, men utan större skador. Sedan grillades det nästan hål i klotgrillen och röken låg Lützentät över trädgården. Efter middagen skulle en av köksmästarna bjuda på jelloshots och de stelnade först inte trots åtta gelatinblad, så han blandade i tio till. Resultatet? Gummiboll-jello. Kubb och mygginvasion. Fläderglass. Tomglas. Tomglas. Tomglas. Och klockan 02 regndroppar. Och då satte vi punkt för midsommaren 2007.

6 kommentarer:

Kristina sa...

Leker du med döden, kära du?! Brännskador i matstrupen, inhalerad Lützenrök, elaka myggbett, potentiella vapen i form av stelnade jelloshots, kubb... Härligt, härligt, men farligt, farligt! Och roligt!

S sa...

Haha! Hela festen var en enda dödsfälla. Avslutade kvällen med att inte märka att det var lutande tak i sovrummet och skaffade mig en fin bula som krona på verket.

Men du har rätt, ROLIGT hade vi! (Hoppas du hade detsamma.)

Camilla sa...

Tusen tack för en strålande midsommarkväll! Men du glömde berätta om tvestjärtsinvationen..;-)

S sa...

Cam, du vet. Trevligt för att ni är så trevliga!!

No tvestjärtar på den här bloggen. Usch.

Ninde sa...

oj oj..och jag som var lite avis på dig för den fina idén med chilisnapps. Där ser man.. ;)

S sa...

ninde - Haha! Inget att vara avis på.

 
Where The Heck Are You?