onsdag, april 18

Städtanter kan inte skriva uppsats, de vill bara städa

Idag har jag städat köket. Tvättat sängkläder. Torkat bord. Sorterat papper. Vikt tvätt. Städat kylskåpet. Hängt upp tvätt. Det enda jag inte fixade var att slänga ut påskriset jag knåpade fast kycklinggula fjädrar i innan jag åkte till Casa del Päron över påsk. Det har fått små babyblad. På schemat står nu bara dammsuga och torka golven.

11 kommentarer:

Ninde sa...

Duktiga dig, fast..hm..det låter misstänkt likt "avledande manöver 1a" som jag själv brukar använda mig av istället för att göra det jag borde innan deadlinen.. ;)

Snyggt namn by the way "casa del Päron" he he.. :)

Felicitas sa...

Men va fasen Snuttan! Jag känner igen det där från elaka tentaperioder.. =P Usch, örk och blä!! Men bit i det sura, så ska du se att det känns MYCKET bättre när det är över!! STYRKEKRAM!

Linnea sa...

Oj. Kan du komma hem till mig i morgon? Det är lite tentastökigt här..

Anonym sa...

Sen när du har städat klart hos dig är du varmt välkommen till Karlskrona med moppar och trasor! Jag kan putsa dina fönster om du vill.. Det är nästan det enda i städväg jag gillar att göra ;)

Björnen sa...

Jag tror att Ninde är inne på rätt spår. Har det inte varit väldigt mycket städande och skoköpande på sistone?

Fast du behöver säkert det.

S sa...

ninde - Du genomsskådade min teknik omedelbart. Den är identisk med Avledande manöver 1a.

Hur gör man egentligen för att inte hamna i listan med de Avledande manövrarna?

felicitas - Haha! Eller hur. När det var tentaperiod tyckte man att det var helt nödvändigt att städa under spisen, sortera örhängen och stryka lakan. KRAM.

L - Jag vet inte ens om jag är särskilt effektiv när jag städar eller särskilt duktig. Men jag städar noga i alla fall.

ylwa - Erkänn att du skulle bli förvånad när jag stod utanför med mopp och trasa? Jag har inte riktigt kommit till den nivån än, men snart. =)
Ja, mina fönster blir alltid randiga. Du är välkommen!

björnen - Det har varit ganska mycket städande och ganska mycket skoköpande. Du har rätt. Frågan är vad nästa avledande manöver är? Volontära på något dagis och bygga sandkakor?

Björnen sa...

Några förslag:
Gå ut och hjälpa tanter över gatan. Även om de inte vill.
Sortera skor; först i färgordning, sedan efter typ, inköpsdatum, klackslitning, humör mm. Tror detta kan ta en hel dag om det görs rätt. Lära sig busstidtabellen utantill. Fast baklänges.
Laga en 5-rätters middag åt vännerna.
Sova.
Skriva på tentan.

Linnea sa...

äsch, noggrannhet är the shit när det gäller städning. bara man har tillgång till bra musik så gör det ju inget att det tar tid. och ett rent hus ger inre frid = förutsättning för att skriva, eller hur? ;)

S sa...

björnen - tack, för tipsen!

Jag kan inte laga mat. Hm.

Men jag har ganska många skor. Vad tror du, kanske bäst att jag köper ett par till snart?

Men jag såg din lista för sent, har redan skrivit säkert två sidor på uppsatsen. =)

L - Det där om noggrannheten var nog en överdrift. Och inre frid vet jag inte vad det är. Men fler sidor = kortare tid kvar.

Anonym sa...

Skulle bli skitförvånad bigtime! :)

Jag har ett skitbra knep mot randiga fönster! Först skrapar man från sida till sida utan att lyfta skrapan och sen efterputsar man direkt efter med ihopknycklat tidningspapper. Det där med tidningspapper är de flesta skeptiska till, men det är sant. Jag lärde mej det av en gammal dam och japp, det funkar!

S sa...

Jag har också hört det där med tidningspapper men aldrig provat. Men det kan ju vara värt ett försök!

 
Where The Heck Are You?