lördag, februari 10

När jag inte är energi och brinnande ögon, utan marschmallowmjuk

Läser. Om sexuellt utnyttjande. Våldtäkt. Sexuellt utnyttjande. Våldtäkt. Håller hårt i överstrykningspennan. Sen orkar jag inte läsa mer utan går en promenad. Och på bron ser jag en farbror med en likadan mössa som min pappa. Och som en käftsmäll. Jag. Längtar. Hem. Så sjukt mycket. Det sliter i kroppen när jag fäller upp jackans huva för att ingen ska se mina ögon och väljer vägen längs Klarabergskanalen. Inte till Stockholms-hem. Utan hem till ostkusten med blåsten kylan och snön som sveper över klipporna vid den här tiden på året. Hem till att sitta i soffan och lyssna på pappas engagerade prat om sina elever. Hem till de grönvita kaffekopparna och det fullproppade kylskåpet. Hem till sängen där jag sov innan jag bestämde mig för att ta det där steget och släppa in Stockholm. Hem till hon jag var innan. Skärp dig, tänker jag när vinden river i luvans fuskpäls. Skärp dig. Mobilen ringer. Jag överväger inte ens att svara. Känner inte att jag fryser om fötterna. Skickar till sist ett sms. Och jag får svar efter bara några minuter. Det är en jobbig vecka för dig, [hemligt smeknamn]. Kram. Och jag lyfter på hakan lite och ser Karlbergs Slott som en stor stentårta på andra sidan. Orubbligt. Och jag vet ju varför jag är här. Det är inte det. Ibland är det allt annat.

9 kommentarer:

Jenny sa...

Det du skriver får det att riva till lite i mig med. Ibland ropar och skriker Skåne på mig så högt att jag tror att jag ska bli döv.

eff sa...

Fint inlägg. Kram på sig.

S sa...

Söta Jenny. Precis så. Som om någon kickat igång jordens starkaste magnet som börjar dra och jag måste hålla emot allt jag har. Tur att det bara händer ibland.

Eff. Tack. Och den där kramen tar jag gärna emot.

eff sa...

Anytime...

Chris sa...

hoppas att du finner din egen soffa vara din borg ikväll. ibland blir texterna en övermäktig. hur mycket man än älskar lärandet och läsandet och läsandet och vidarelärandet får man ibland för mycket. ladda om sandra, och andas ut. du gör en bra sak.

Felicitas sa...

KRAM!

S sa...

Kloka Ch, du har rätt. Jag halvsov i soffan och tittade på tecknat igår. Så jag har försökt ladda om. Nu koffein och gå igenom alla igen. Måndagskärlek.

Felicitas, sötnos. Tack & Kram!

Chris sa...

härligt! jag gör min sista vecka heltid på extrajobbet och har fått startdatum på mitt exjobb, 2 april. skönt att vara på väg igen. rätt väg. puss.

S sa...

Ibland krävs det nog nästan att man tappar bort sig lite, eller iaf undrar vad fan man sysslar med, för att man ska hitta rätt väg igen och känna att det verkligen är rätt väg. Du kommer tuffa på som ett litet tåg.

 
Where The Heck Are You?