måndag, februari 5

Det där om att ta med kids på tråkig film

Det där med bio är inte helt lätt. Vilken salong är bäst, vad är bästa snacksen och vilka tider ska man undvika. Ett tips är att inte ta med kids på filmer som inte riktar sig till målgruppen 5-10 år. Föräldrar tror att de kan simultantolka lagom mycket för att de skräniga kidsen ska hålla sig lugna. Det funkar inte. Och det fick vi bevis på när vi hamnar framför en pappa med en alldeles för liten biobesökare i femårsåldern, som efter bara några minuter högt och klart:
-Är han döööööd?
-Nej, han sover bara.
(tyst i tio sekunder)
-Nu då, är han död?
-Nej. Shhh...
(tyst i fem sekunder)
-Men pappa, varför blundar han då?
-Han sover. Då blundar man.
Här utbryter lite irriterat prasslande runt deras platser, det svenniga sättet att säga tyst för fan, vi vill inte höra tusen frågor, vi vill se filmen. Det har ingen som helst effekt och ungen använder det effektiva knepet att höja rösten för att få bättre respons från den mumlande pappan.
-ÄR HAN DÖD NU DÅ PAPPA?!!
Folk runt omkring hyschar och det är enkelt att föreställa sig hur pappan svettas allt mer och undrar hur han ska överleva resterande en timme och tjugofem minuter där i salongen.

6 kommentarer:

Felicitas sa...

Hahahahaha!! Fast det är inte lätt även om det är på svenska... Vi var och såg musikalen Skönheten och Odjuret i december och det var samma fenomen där.. Tröga ungjävlar.. ;)

Chriss sa...

haha. ja måste med lippa mig. nått nr till den där hundklipparn? = P kan ju inte bli värre än vad det är.. ; ) så jäkla illa att ja missade er fest i lördas. fast lite skönt var det att ja missat den då ja såg hur sjukt fulla ni var *skratt* puss

S sa...

Felicitas - Ascharmiga. Men inte i två timmar med konstanta Vaaaaarför gööööör han sååååå? och När är filmen sluuuuuut, pappaaaaaa?.

chriss - Haha. Jag tror vi ska undvika hundtrimmning. Haha. Du missade inget. Harkel.

eff sa...

Två ord: stun gun.

S sa...

Hahahahaha! Det hade varit något.

Johanna sa...

hahahahahaha

skrattar högt. fan vad roligt.

skicka in den till tjuvlyssnat.se

 
Where The Heck Are You?