torsdag, februari 22

Base camp 1

Och när jag går ut med soporna ser hela våningen under ut som hela havet stormar. Full med byggargrejer och mitt i röran en liten knubbig byggare som står och snackar med en annan byggare. Och jag inser att det där med att ha tillgång till lägenheten 07-16 igår troligen innebär tillgång 07-16 resten av livet. För de verkade ha bosatt sig där på andra våningen. Och jag tyckte mig se en termos och några mazariner bakom verktygslådan.

5 kommentarer:

A. sa...

ang. Hantverkare.
Regel nr 1: Slutar du titta på dem slutar de arbeta...

S sa...

Känner att jag skulle behöva hela regelboken. Kan du maila över?

Björnen sa...

Har en teori om att det är lätt att konfundera hantverkare. Man behöver bara säga högt till dem att man inte gillar mazariner. Har du möjlighet att prova om det stämmer?

Undrar om man automatiskt får rabatt på mazariner om man bär omkring på en hammare?

A. sa...

Hehe... kan givetvis inte alls. "Regelboken för hur man får en Hanverkare effektiv" finns bara i få exemplar och den vaktas värre än Scientologbibeln...

Men viss information sipprar ut.

Som;

Regel nr 2: Hur sugen du än är på kaffe, drick aldrig när de är där. Och fråga aldrig artigt om de vill ha. De jobbar garanterad inte på minst ett par timmar.

Regel nr 3: Om de säger att de ska komma mellan 8-10 på morgonen betyder det antingen innan 7.30 eller efter 11. Alltså krävs det alltid en helt ledig dag för att ta emot dem. Vad man än tror...

S sa...

b - Jag brukar försöka undvika direkta konfrontationer med byggarna. Men kanske kan jag sätta upp en skylt i trapphuset med en överkryssad mazarin?

a - Dammit. Gissade nog det. Haha! Det där med kaffet är helt sant. En kompis frågade om hon skulle sätta på lite kaffe och hon kunde lika gärna bett dem flytta in.

Och det där med tiden också. Hehe. Det är nog nästan det som frustrerar mig mest. När jag verkligen försöker undvika dem och så klockan 6.45 bankar det på dörren och Gomorrn, vi ska kolla elementen. Argh.

 
Where The Heck Are You?