onsdag, december 13

London for dummies

Nedräkningen har börjat. Om en kvart är det min uppsatsbaby som ska behandlas. Gulp och med ett sprättigt glädjestudsande prestationsmonster i släptåg ska jag ta hissen upp för att träffa båda handledarna. Som om det inte räckte med en.

Och så måste ni* göra mig en tjänst. Imorgon åker jag till London för första gången. Så hjälp mig!

Vad ska jag se?


*Kristina, de där skoaffärerna?!

9 kommentarer:

anna sa...

Om det är fint väder är Hampstead Heath och dess höga utkikspunkt ett tips. Därifrån ser man hela London :) Det ligger nära Camden Town, som också är värt ett besök.

anna sa...

Om det är fint väder är Hampstead Heath och dess höga utkikspunkt ett tips. Därifrån ser man hela London :) Det ligger nära Camden Town, som också är värt ett besök.

ajja sa...

aha! det är inte bara jag som aldrig varit där. Fullständig rapport sen, sett från en förstagångare. Hade så bra Ta ta :)

Och lycka till.

Kristina sa...

Selfridges, det gamla anrika varuhuset på Oxford Street, har underbara och dyra skor. Och en himla massa snygga kläder också. På gatan Neal Street i Covent Garden ligger skoaffärer i rad! Utelivet i östra London rekommenderas, som tex i Angel eller runt Old Street. Och behöver du andra specifika tips så får du det också, fast lite senare ikväll.
Jag ska hem och ha ångest över morgondagens föreläsning först.

Kristina sa...

Gillar du skivor och lite alternativ musik är skivaffären Selectadisc på Berwick St i Soho underbar. Runt hörnet ligger Agent Provocateur, en fantastisk underklädesaffär.
Konst rekommenderas på Tate Modern. Ta en halvtimmes promenad från t-banestationen Embankment över bron till andra sidan och vandra längs Themsen. Du får en vacker utsikt över London. Om det inte regnar och är grått. Det är det ofta. På väg tillbaka tar du gångbron över floden och du hamnar vid St Pauls.
Victoria & Albert vid South Kensington är ett annat favoritmuseum. De har allt. När jag var där senast hade de en utställning om 60-talsmode. Kaffet dricker du med fördel på Patisserie Valerie på Old Compton St i Soho. Och teet PG Tips hittar du i varenda mataffär!
Böcker handlar du på Charing Cross Road, där de stora bokhandlarna ligger i rad. Men kurslitteratur är bättre på Blackwells på Gower St vid University College of London.
På söndagar gillar jag stadens marknader, nu senast kläder och smycken på Spitalfields vid Liverpool St.
Vad du än hittar på önskar jag dig en rolig resa! Och du kan nog ana vem som känner en smula avundsjuka i detta nu.

Felicitas sa...

Åh, jag vill också!! Jag var där en torsdag-söndag för ehumm.. ja... fem år sedan (tiden tickar tick tack tick tack och skrattar mig rakt upp i ansiktet). Då tog vi en dag med det där "måste-se" köret och sedan var det mer chill och soft för resten, ett upplägg jag gillade eftersom man fick beta av "måstena" det första man gjorde! ;) Ha det riktigt underbart!!

S sa...

Anna - Tack. Låter perfekt! =)

Ajja - Rapport kommer asap. Promise.

Kristina - Du är en ängel. Jag vet inte vad jag ska säga. Du är lite av min Londonguide nu. TACK!! Och föreläsningen, blir en piece of cake för dig. Håller tummar.

Felicitas - Haha! Du är effektiv som alltid. Jag har en del måsten jag vill se.

Lill-Krizan sa...

Fotboll, Sandra. London ÄR fotboll. Om du kommer hem utan att ha sett minst tre matcher blir jag besviken på dig. Som fan.

S sa...

Lill - Jag blir ju skitstressad. För jag vill ju inte att du ska bli besviken. Men det blir ingen fotboll. Skor är prio. Och då inte fotbollsskor. På fotbollsspelare.

 
Where The Heck Are You?