söndag, oktober 29

Så där mörkt klockan fem igen

Någonstans i mitt koffeinhaze framför datorn och msn försvinner plötsligt en timme. 02:58...02:59...02:00. En extratimme. Problemet är bara att det är när man ställer tillbaka klockan som det blir sådär mörkt klockan fem. Ni vet så när man skyndar sig hem gör man inte det mot aftonhimmel utan i beckmörker, famlande som en liten mullvad. Och längtan slår rot där bakom tweedtyg H&Mkappa eller för tunn kavaj och vi längtar tills det vänder och blir ljusare igen. De där vårtimmarna när solen väljer att stanna och inte dunsa ner som en trött pannkaka bakom trädtopparna.

Så lite i förväg, November. Jag känner att du smyger på mig redan. Ge fan i att snylta på oktober.

11 kommentarer:

Lill-Krizan sa...

Är det inte ganska mysigt med mörka kvällar, ändå? Jag gillar mörkret och lamporna. Och kylan. Då får man ha tjocka tröjor på sig.

Linnea sa...

Snyltandet är redan i full gång skulle jag säga. Frostiga tak som nästan såg snötäckta ut i morse. Mörkt klockan fem och kallt kallt kallt. Bu!

S sa...

Lill - Det är du och dina tröjor. ;) Jag kan gilla mörkret och lamporna. Men jag kan känna att jag halkar i det också. Att det blir för mycket.

L - Nos hit. Tur att jag ide-sover till lunch. Frostiga tak vore mer än jag klarar en dag innan tentan.

Lill-Krizan sa...

Stora tröjor är det bästa! Och i veckan ska jag handla mössa och vantar också. Så det så!

S sa...

Vantar - fair enough. Mössa däremot är svårt.. Lycka till!

Lill-Krizan sa...

Tack! Men det borde bli en enkel match. Min frisyr just nu är under all kritik. Så allt som är bättre än en svart soppåse funkar som mössa...

Peppe sa...

Jag tycker att det blir allt svårare med hösten/vintern för varje år som går. De senaste tre åren har jag därför lurat till mej extralång semester och åkt till Sydamerika för att fly den värsta kylan och mörkret.

Mössor gillar jag däremot.

Felicitas sa...

Håller med, håller med, håller med och håller med... Igen.. Man skulle nästan kunna tro att jag är en CopyCat, utan egen vilja och egna tankar.. ;)

S sa...

Lill - Då skulle alltså din frisyr vara värre än min. Dont think so.

Peppe - Sydamerika. Argh. Hemtenta. Sydamerika. Hemtenta. Overload.

Felicitas - Snart är det november, vet du. På med hjälm och sen är det bara att kasta sig ut i hagelstormar och snöhögar.

Über sa...

November har det inte lätt. Men beter man sig så illa så får man skylla sig själv!

S sa...

m c - No shit. November har inlett stabilt i Stockholm

 
Where The Heck Are You?