onsdag, augusti 23

Hur man åker hem och bort

Med stockholmsmolnet över mig sitter jag i bilen på väg till busstationen för att åka tillbaka hem. Eller bort. Eller hem. Mamma kliver ur bilen och frågar om jag blir mött på stationen i Stockholm. Antagligen eftersom ena väskan är så stor att jag själv skulle kunna få plats i den och fruktansvärt tung. Exakt hur tung den är inser jag flera gånger när jag måste lyfta den upp på bussen av bussen på tåget av tåget nerför trappa uppför trappa på tåget av tåget nerför trappa. Och när gubben framför mig stannar och börjar mobilfippla funderar jag seriöst på att släppa taget om den och låta den fälla honom som en bowlingkägla ner för trappan. Istället fokuserar jag på att hålla munnen stängd.
Jag klarar mig själv, säger jag. Shit vilken unge jag är. Men det är det enda jag kan just då. Håll dig i spiskroken, Farbror Melker. Precis så. Så där står jag och håller mig i biljetten. För att inte ramla. För att kunna åka.

Och jag kan inte släppa ut jagsaknarer och jagälskarer där på en busstation med en väska lika stor som mig över axeln. Men det vet ni ju redan.

5 kommentarer:

ajja sa...

men shit vad ditt skrivande har nått oanade höjder gummster.. Och det där med att stå och säga hej då.. Jag åker till mina föräldrar 300 mil bort nästa söndag.. och söndagen efter det är det hej då igen på en massa månader Dom vet hur jag blir..

Men! Välkommen tillbaka till thehellhole we al love soo.. :)

Christina sa...

varför är det så svårt att säga det men så lätt att skriva det, undrar jag? jag älskar dig, i ord men inte talade? jag fattar det inte. verkligen inte. all annan skit får man ju ur sig varken man vill eller inte.

sandra sa...

Ajja - Tack. Stockholm välkomnade med fullproppad tunnelbana och sura miner. I´m home.

Och du, tack för pepp. Skickar lite i retur. Håller på dig.

Ch - Tyvärr får man ofta ur sig en jävla massa som man kunde behållit på insidan, men när det är jag älskar dig så filas orden ner innan de passerat gomseglet. Ett mysterium. Egentligen

eff sa...

Jag håller med yrvädret Ajja, de senaste dagarnas inlägg har varit för jävla fina. Jag gillar dina ord.

sandra sa...

Åh. Tack. Känner mig dropkickad efter tentan nu, men det där var en bra pickmeup. Kom upp lite på fötter.

Söt.

 
Where The Heck Are You?