måndag, maj 1

Afghanistan - helt otroligt

På DNs etta idag: Missnöje i utlandsstyrka.

Det är de svenska soldaterna i Afghanistan som är missnöjda. Varför? Tydligen ser deras camp ut som en byggarbetsplats och nödvändigheter såsom bostäderna (containrarna) och toaletterna fungerar inte som de borde.

Vidare är säkerheten inte vad den borde vara trots att hotbilden är stor.

Jag känner hur kaffet fastnar någonstans där det inte borde. Jag vågar gissa att det här är killar och tjejer som normalt inte klagar, många har varit ute på utlandsmissioner tidigare och gnäller inte för småsaker. Min lillebror har hela tiden sagt att allt är bra, du ska inte oroa dig.

Men nu är det svart på vitt att det inte alls är bra.

Det är helt oacceptabelt och så värdelöst av de ansvariga här i Sverige att inte se till att situationen där borta är så bra som möjligt och att soldaterna har tillgång till det de behöver för att kunna utföra sitt arbete så säkert som möjligt. Enligt artikeln är inte alla jeepar splitterskyddade detta trots att det gått knappt ett halvår sedan en svensk soldat dödades i området. Inte heller har soldaterna tillgång till glasögon som skyddar mot splitter.

Sånt kostar ju pengar.

Och samtidigt pågår ett patetiskt spektakel i Stockholm när kungens födelsedag ska firas och jag undrar vad kostnaden för kalaset blir. Om de inte istället kunde lagt de pengarna på något vettigt. Men hey, det kanske är för mycket begärt.

Afganistan är ju så långt bort att det nästan inte finns.

1 kommentar:

Johannes sa...

Japp... å kungen behövs, för han ger comic relief när sossarna pajat för mycket.

 
Where The Heck Are You?