söndag, april 23

Stege och buffelfolket

Är i god tid och sitter och läser DN en stund innan M kommer åkande. Sen är det raketfart som gäller. Vi skippar Söder och åker till Hötorget. Mycket fin lägenhet vid S:t Johannes kyrka. Mörkt trägolv och ett sovloft i direkt anslutning till köket. Kunde se framför mig när M ska slira upp för stegen där efter en natt på krogen och hade roligt en stund åt det medan M suckar och motar ut mig för att dra vidare till nästa på listan.

-Du ska få glass för att du följer med, [hemliga smeknamnet]! Kom.
-Jag vill hellre ha kaffe, please...
Får en stor kaffe i pappmugg i handen och sen fortsätter vi. Känns som vi spenderar mycket tid med att gå på Sveavägen. Nästa lägenhet är hemsk. Liten som en skokartong. Och ful.

Med solen i ögonen bränner vi vidare. Till en lägenhet med gula väggar, men trevlig planlösning och fint badrum. M nickar och ser nöjd ut innan vi måste rusa vidare. Därefter en ganska trevlig lägenhet, men med en helt gräslig loftsäng snidad i något ljust träslag. Kommer krävas en motorsåg för att få sönder skiten.

Sista lägenheten är helt underbar. Troligen är det därför det är 35 personer där samtidigt. Vi kliver ut på balkongen. Ut kliver en surgubbe och surtant också. Buffelfolk. Som måste buffla emot folk.
-Oj, känner du hur balkongen sviktar.
- ..(M tittar oförstående på mig)
-Titta den är bara nitad i husväggen och fäst med vajer. Mysko. Inga balkar. Inte konstigt att den sviktar.
Surtanten tar ett kliv och balkongen sviktar till lite och surgubben rycker till. Surtanten kliver snabbt av balkongen och nej, fy så läskigt var den inte ordentligt fäst tror du?
Jag och M står ensamma kvar och småler. Jag fäller in hornen och skrattar lite.

Sen ska vi ta hissen ner, men i samma ögonblick som jag tryckt på knappen kommer buffelparetgubben och tryckertryckertrycker på knappen och vi låter honom vinna och tar trapporna ner.

Inga kommentarer:

 
Where The Heck Are You?