söndag, april 16

Båtrace

Fikar på mitt hemmaställe med C och I igen. Kommer försent. Med fraggelfrilla, svart jacka jag hittat i garderoben här och pilotglasögon. Kunde inte bry mig mindre om hur jag ser ut. Vi diskuterar brun utan sol-krämen från Dove. Tydligen har den en tendens att bli lite gulfärgad. Hör mig själv säga:
-Jag tycker inte att du är så farligt gul. (läs. du är inte gul alls.)
Smidig som en elefant med rockring.

Släpper av damerna hos deras faster, åker en sväng med bilen och kör den vanliga rundan längs hamnen. Kör ut mot piren, sladdar in med bilen på vändplatsen. Det blåser helt galet mycket idag. Salt från havet. Måsarna seglar idag. Fram och tilbaka över bron.

Vi tog en båttur förra sommaren, när det blåste lika mycket. Jag satt längst fram i fören med ena handen i vattnet och den andra på hundens huvud. Vi åkte längst ut i kustbandet. Här snackar vi fraggelfrilla ultra de lux som resultat. Sen drack vi kaffe på klipporna och hunden sprätte runt bland de torra växterna på klipphällen innan han studsade ner mot vattenbrynet och badade. Husse hoppade från klipphöjden ner i max 18gradigt vatten och huttrade hela båtfärden tillbaka. Trots keps och huvtröja.

Men mer sommarkänsla blir det inte. Jag älskar att åka båt. Som en femåring på julafton.

Inga kommentarer:

 
Where The Heck Are You?