söndag, januari 1

Nyårsafton

Vid tolvslaget rusar alla ner på gatan för att titta på fyrverkerier och Ma ska smälla av vår lilla nyårsbomb. Han lyckas ställa upp den mitt i en korsning och sen brakar det loss. Inser att folk verkligen skiter i att det är riktigt nära husen och skjuter fyrverkeri hejvilt. Det smäller och blixtrar och spraket sprider sig över hustaken.

Sen drar vi in till stan och Je ofredar en staty på vägen bort till Stureplan. Det vräksnöar och Je droppar en Kenny-kommentar till mig och C som är gömda under våra huvor. Stället är helt dött, men vi bestämmer oss för att dansa i alla fall. Och så småningom fylls det på med folk. Tyvärr en hel del kotlettfrillor och lejonmanar. Ma lär Stureplan hur man dansar. Sen får vi nog och bestämmer oss för att hitta en taxi. Här hade en infödd stockholmare skrattat gott.

Det finns inga taxibilar. Alls. Så vi traskar iväg längs Kungsgatan. Det snöar om möjligt ännu mer. Stockholm ser ut som en krigszon. Har aldrig sett så mycket folk ute. Alla har samma plan. Hitta en taxi. Och efter en oändlighet ger vi upp och börjar gå. Men när vi kommer ner på Kungsholmen ser vi en taxi stanna för att släppa av en dam. Ma skuttar som värsta häcklöparen över snövallen och sprintar mot den. Taktiken är att leta på de ställen där man minst förväntar sig att hitta något.

Inga kommentarer:

 
Where The Heck Are You?